Перейти до основного вмісту


Із 3 по 4 грудня 2014 року в стінах НСК «Олімпійський» в місті Києві відбувся форум з організаційного розвитку з цьогорічною темою «Культура миру: як громадські організації можуть розвинути свої спроможності діалогу та лідерства змін для розбудови і утвердження культури миру в Україні». На заході було зареєстровано понад 800 учасників зі всієї України: неурядові громадські організації, волонтерські групи, благодійні організації та фонди, організатори фестивалів, режисери соціальної реклами, донорські організації для підтримки роботи громадських організацій, представники посольств США, Швеції, Нідерландів, Великої Британії, Польщі, комісія Євросоюзу, ООН та голова з представниками фонду Джорджа Сороса в Україні «Відродження».
За результатами 2 турів відбору від «NGO Market» мене з ГО «Ініціатива & Розвиток» було відібрано до 20-ки кращих та запрошено прийняти участь у виставці кращих проектів Форуму, де було виділено презентаційний стенд. Завів багато цікавих знайомств з організаторами з Києва, ІТ-шниками з Луцька, які розробили портал для вирішення проблем громади і влади (влітку я робив відеопрезентацію для подібного під назвою «Громадська ініціатива», щоб десь просувати його для гранту і реалізовувати в перспективі, а тут похвартило, що на сусідньому стенді презентували вже таке на 75 відсотків зроблене) і як домовились, що Кам'янець-Подільський буде 2-им в реалізації такого проекту, поспілкувався з організатором «SOS-Краматорськ» (КМГО "Фонд розвитку громади"), який зацікавився нашим містом, поспілкувався трішки з іноземцями про діяльність ГО.
Відвідав лекцію "Найкращі адвокасі кампанії неурядових організацій України" разом із Дар'єю Каленюк (Виконавчий директор «Центру протидії корупції»), Дмитром Шерембеєм (Благодійна пацієнтська організація «Пацієнти України») та Максимом Лацибою (Керівник програм соціального та економічного розвитку Українського незалежного центру політичних досліджень, один з провідних громадських експертів в галузі адвокатування, редактор журналу «Громадянське суспільство»), де були презентовані їхні кращі практики впровадження та просування законопроектів в Верховну Раду, вирішення тих чи інших проблем за допомогою ГО.
На засіданні «Культура 2025: Платформа стратегічних ініціатив» зустрівся із Андрієм «Зоїном» Захарко, який прибув на обговорення з представниками Міністерства Культури з діячами та організаторами зі всієї України про перспективи розвитку до 2025 року. Це мабуть було найдавше і найгарячше засідання. Адже спочатку з 14:00 до 16:00 обговорення відбувалось в конференц-залі, потім всі перемістились до коридора, а потім після закінчення форуму переїхали в інше місце. В основному йшлося про те, що потрібно діяти по-новому і відкинути пережитки минулого в системі управління культури України. Було запропоновано учасниками ряд пунктів, без яких подальший розвиток я думаю неможливий.
Відвідав також «DOCU/простір» - програма від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Можна було поспілкуватись з авторами. Пізніше в гості завітали «Майстерня соціального кіно «VorobeyKinoStudio»» з Білорусі з діяльністю подібною до моєї відносно соціальної реклами, але на дві голови вищі в підходах та діяльності. Готові приїхати до Кам’янця-Подільського з майстер-класами та ідеями. Далі послухав про практики і діяльність ГО «Дивовижні» - проект, що розвиває в українцях відповідальність за публічний простір, об'єднує в активні та самостійні громади.
Далі послухав про культурні та освітні проекти на сході України благодійний фонду «З країни в Україну», перед якими хочу зняти капелюха за ту просвітницьку діяльність, яку хлопці провели на Донеччині та Луганщині і їхній результат.
Під час ІІІ Форуму з організаційного розвитку відбулись виставки-ярмарки компаній та організацій, що надають освітні послуги та допомагають громадському сектору підвищувати свою життєздатність, користуються незмінною популярністю. Також після 16:00 пройшов захід «Кава з донором» - це унікальний формат, який вперше буде презентований на Форумі. Представники громадських та благодійних організацій зможуть попити каву і неформально поспілкуватись з представниками донорських структур та міжнародних ініціатив, які представлені в Україні.
Завершився для мене день майстер-класом та спілкуванням від «Громадського ТБ» із Анастасією Станко та командою, яка залишається за кадром. Розповіли про те, як робляться в них рубрики, які перспективи суспільного мовлення та громадського телебачення, в яку сторону потрібно рухатись, якщо за таке берешся з нуля.
Якщо говорити взагальному, то подія дуже сподобалась, є багато цікавих ідей для реалізації їх в Кам’янці-Подільському.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

#Ініціатива - Сюжет про World Forum for Democracy 2019 #Coe_WFD

З 6 по 8 листопада режисер Андрій Заєць та політолог Антон Найчук побували учасниками "Всесвітнього форуму за Демократію 2019" в  штаб-квартирі Ради Європи (Страсбург, Франція), де зібралося близько 2000 представників різних країн світу, щоб обговорити питання «Чи в небезпеці демократія в інформаційний вік?». Захід щорічно проводить Генеральний директорат з питань демократії Ради Європи. Наша поїздка відбулась за підтримки програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні»: http://www.slg-coe.org.ua За лаштунками форуму Антон Найчук, який випадково став ведучим онлайн-передачі #Ініціатива, поспілкувався із медіа-аналітиком Кариною Хаупт (Європейський союз мовлення), Клаудією Лучіані, директоркою директорату з питань людської гідності, рівності та врядування Ради Європи, Ольгою Юрковою, співзасновницею проекту "Stopfake", директоркою Європейського молодіжного центру Ради Європи Тіною Мулкахі, всесвітньо відомим українським худо

#Ініціатива - Оновлений сюжет про World Forum for Democracy 2019 #Coe_WFD / UPD: без помилок!

З 6 по 8 листопада режисер Андрій Заєць та політолог Антон Найчук побували учасниками "Всесвітнього форуму за Демократію 2019" в штаб-квартирі Ради Європи (Страсбург, Франція), де зібралося близько 2000 представників різних країн світу, щоб обговорити питання «Чи в небезпеці демократія в інформаційний вік?». Захід щорічно проводить Генеральний директорат з питань демократії Ради Європи. Наша поїздка відбулась за підтримки програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні»: http://www.slg-coe.org.ua За лаштунками форуму Антон Найчук, який випадково став ведучим онлайн-передачі #Ініціатива, поспілкувався із медіа-аналітиком Кариною Хаупт (Європейський союз мовлення), Клаудією Лучіані, директоркою директорату з питань людської гідності, рівності та врядування Ради Європи, Ольгою Юрковою, співзасновницею проекту "Stopfake", директоркою Європейського молодіжного центру Ради Європи Тіною Мулкахі, всесвітньо відомим українським художни

#Ініціатива - Новий Кам'янець-Подільський район. Реформа Децентралізації...

Представники громади Кам'янця-Подільського поділились думками щодо завершального етапу масштабної Реформи децентралізації влади і місцевого самоврядування в Україні. Режисер та оператор: Заєць Андрій. Оператор дрону: Трач Іван. #Decentralization #Децентралізація #Interview #COVID #Ініціатива #energ1xProduction #КамянецьПодільський